Nieuwsbrief Mei 2016

Beste tuinders en medetuinders,

 

Inmiddels is het voorjaar begonnen en wordt er door iedereen op de tuinen gewerkt.

In onze rol als bestuur willen wij een aantal zaken gaan oppakken, zodat iedereen optimaal kan genieten van de mogelijkheden die de volkstuinen bieden. Voor het verwezenlijken van onze ideeën

Willen wij een aantal projectgroepen opstarten. Hieronder gaan wij kort in op de diverse projectgroepen. Wij kunnen nog een aantal leden gebruiken om deel te nemen aan een of meerdere van deze groepen.

 

Projectgroep Nieuwsbrief,

Vanaf nu willen wij niet alleen informeren maar ook enthousiast maken voor andere dingen binnen de vereniging. Formele zaken moeten in de brief, maar ook ideeën van en voor de leden. B.v. uitruil van gereedschap of verkoop van goederen binnen de vereniging etc. Ook mensen die een bijdrage willen leveren aan de nieuwsbrief.

 

Projectgroep Vrijwilligers,

Wij zoeken daarnaast leden die het leuk zouden vinden om tuinen die vrijkomen op te schonen en gemeenschappelijke paden te renoveren. Ook willen wij leden helpen die door omstandigheden niet in staat zijn hun tuin te bewerken (incidenteel).

 

Projectgroep begeleiden nieuwe leden,

Wij proberen ook een pool van leden te vormen die bereid zijn nieuwe leden met adviezen te ondersteunen , waarbij zij als een soort mentor gaan fungeren.

Leden die interesse hebben in een van de projectgroepen kunnen zich melden bij het bestuur.

Groenten goede en slechte combinaties,

In speciale vakliteratuur staan uitvoerige tabellen hierover.

Ons lid Marianne Matthijssen heeft voor ons een schema opgezocht waarin een aantal van deze combinaties zijn vermeld.  Ook in de toekomst wil zij regelmatig helpen met artikelen voor de nieuwsbrief. Het schema zal als bijlage aan de brief worden toegevoegd.

Het overzicht kun je zien onder het hoofdstuk Tuininformatie<>combiteelt.

 

 

Het bestuur volkstuinvereniging

Het Genderdal

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsbrieven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.