Nieuwsbrief Oktober 2016

Nieuwsbrief Vereniging Volkstuinhouders Het Genderdal

Beste Medetuinders,

Hierbij de nieuwsbrief van oktober.  We hebben weer wat onderwerpen die we graag willen delen met jullie.

Te koop

De leden van het bestuur hebben het erg druk gehad de laatste tijd, met opruimwerkzaamheden van tuinen en de opslag van de vereniging.   Het bestuur heeft hierbij hulp gehad van een aantal leden.   Bedankt daarvoor! Mocht je ook een keer willen helpen, laat dat dan weten.

Door alle opruimwerkzaamheden zijn er wat spullen over die we graag te koop aan willen bieden.

Het gaat om de volgende spullen:

5 batsen, 8 harken, 2 verticuteerharken, 3 voremakers, 1 heggenschaar,1  bbq,  5 parasols, 1 bijl, 1 riek, 6 drietanden, 6 schoffels, 1 bezem, 1 veger,  1  hak, 1 onkruidbezem, 2 grasharken, 1 grote moker, 2 kantjesknippers, 1 olielamp, 1 stretcher, 1 kinderhekje, 1  kantjes afsteker, tuinstoelen, tuintafels, tonnen, tuinslangen, klein tuingereedschap en tegels.

Mocht je interesse hebben, neem dan contact op met een van de bestuursleden of reageer  door een mail te sturen (zie verderop in deze nieuwsbrief).

Ben je  klaar voor de  winter?

Graag willen we nog even wijzen op het volgende artikel van het huishoudelijk reglement.

Art. 5.2 HHR:

Vóór 1 november moet de tuin “winterklaar” worden gemaakt; dit betekent:

  1. Verwijderen van afval (hout, glas en andere rommel)
  2. Bonenstaken en ander niet permanent hout en ijzerwerk moet worden opgeruimd
  3. Gewassen die schadelijk zijn voor de compostering mogen niet op de tuin verwerkt worden, zoals koolstronken, restanten van bonenplanten en resten van aardappel- en tomatenplanten
  4. De tuin moet vrij zijn van schadelijk onkruid (b.v. kweekgras)    natuurlijk mogen de wintergewassen blijven staan.

 

Opzeggen volkstuin?  voor 1 december!

Natuurlijk hopen we dat iedereen ook  volgend jaar bij de vereniging blijft. Wil je toch stoppen, laat dat dan voor 1 december dit jaar  nog schriftelijk weten. Als je na 1 december opzegt moet je de huur en contributie voor het volgende seizoen gewoon betalen namelijk  (dit is opgenomen in het huishoudelijk reglement).

 

Ledenvergadering 2017

Het is nog wat vroeg om de ledenvergadering 2017  aan te kondigen, dus doen we dat ook niet. Maar wel willen we op die avond iemand uitnodigen, die een nadere toelichting of presentatie wil geven over een bepaald onderwerp dat uiteraard met tuinieren te maken heeft. We hebben zelf al een idee, maar we willen jullie er ook graag bij betrekken. Heeft iemand behoefte aan een uitleg over een onderwerp, laat dat dan weten.

Misschien heb je zelf wel de nodige kennis die je graag wilt delen op de avond van de ledenvergadering? Dat kan natuurlijk ook! Het bestuur zal uiteindelijk bepalen wat er die avond gepresenteerd gaat worden.

 

We vernemen het graag!

Reageren?

Mocht je willen reageren op de nieuwsbrief? Dat kan! Je kunt altijd terecht bij een van de bestuursleden, of een mail sturen naar volkstuinvereniginggenderdal@gmail.com

Met vriendelijke groet,

Het bestuur.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsbrieven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.