Nieuwsbrief Mei 2017

 • Nieuwsbrief Vereniging Volkstuinhouders Het Genderdal Beste Medetuinders,

   De laatste twee weken van april is het s ’nachts behoorlijk koud geweest.  Door nachtvorst is er zelf s schade aan aardappelplanten ontstaan, hebben we van meerdere leden begrepen.  Ook de eerste aardbei-bloemetjes zijn aangetast door de kou.

  Hopelijk is de schade beperkt gebleven!

  Waarnemend secretaris.

  Henk Santing heeft aangeboden het bestuur tijdelijk als waarnemend secretaris te ondersteunen. Hij zal het bestuur voorlopig ondersteunen met verschillende werkzaamheden.  Het bestuur is Henk hier erg dankbaar voor.

   

  15 mei

  Zoals in de vorige nieuwsbrief is opgenomen moet de tuin onkruidvrij zijn op 15 mei.  Het bestuur zal de tuinen gaan schouwen.  Naast het schoonhouden van de tuinen, moeten ook de (gezamenlijke) paden schoon zijn.  Doe dit samen met je buur! En als de tegel schots en scheef liggen, neem dan de moeite om deze opnieuw goed te leggen.  Maak hierover afspraken met je tuinbuur! Je hebt er uiteindelijk profijt van, want er zal minder onkruid tussen de tegels kunnen groeien!

  Tuintips:

  Een paar tuintips:

  Gedroogde, gebruikte theezakjes tegen muizen;

  Koffiedik tegen slakken (ze zijn weer gesignaleerd!!)

  En een tip over het kweken van bonen:

  In mei kun je (niet overhaast) aan je bonen kan gaan denken. Neem wel de stelregel ter harte:  “bonen mogen de mei-zon niet zien”.

  Zaai ze in goed opgewarmde, iets vochtige grond. Is het nat en koud? Gewoon even wachten, wees als tuinier geen slaaf van de kalender. Rusteloze kwekers kunnen bonen voor zaaien in potten en eventueel bij kou in een tunneltje of in de kas zetten.

   Heb je wel eens klimmende stokbonen geteeld? Dat ziet er leuk uit, het geeft per m² een hoge opbrengst en je oogst zonder te bukken of hurken!

 • Theo bedankt voor deze  boneninfo!Heb je ook een tip? Geef deze dan door. Leuke verhalen of anekdotes zijn nog steeds welkom!

   

  Water in de ton

  Voor het vullen van watertonnen kun je nog steeds contact opnemen met het bestuur!

  Reageren?

  Mocht je willen reageren op de nieuwsbrief? Dat kan! Je kunt altijd terecht bij een van de bestuursleden, of een mail sturen naar volkstuinvereniginggenderdal@gmail.com

  Met vriendelijke groet,

 • Het bestuur.
Dit bericht is geplaatst in Nieuwsbrieven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.