Nieuwsbrief Februari 2018

Nieuwsbrief Vereniging Volkstuinhouders Het Genderdal

Beste Medetuinders,

Een nieuw jaar met nieuwe kansen! Hopelijk kunnen we er weer weer een mooi tuinzeisoen van maken. Vanuit het bestuur willen we er in ieder geval met veel energie tegen aan!

Secretaris gevraagd (herhaald verzoek)!
Eerder hebben we laten weten dat Henk Santing tijdelijk de secretaris- taken heeft overgenomen. We zijn hem hier erg dankbaar voor, maar we zijn op zoek naar een nieuwe secretaris. Wil je weten wat de secretaris aan taken doet? Of wil je graag in het bestuur? Laat het dan weten!

Zaden ophalen
Helaas zijn er dit jaar wat minder zaden via garant zaden besteld. Op zaterdag 10 februari kunnen de zaden worden opgehaald bij poort 14 tussen 10:00 en 11:00 . Dit is dus anders dan voorheen!
Mocht dat niet lukken, laat dat dan weten via de mail.

We zoeken contact, maar dan wel (ook) digitaal!
We merken dat het lastig is om met elkaar snel te kunnen communiceren en snel te kunnen schakelen en afspreken. Voorbeeld is dat Noortje het idee heeft om op zaterdag 10 februari 2018 om 11 uur bij poort 4 (richting de kippen en beesten tuin) met elkaar zaden te ruilen (tot 12:00 uur). Een mooi idee, maar als we dat snel willen regelen zou het handig zijn als je daarover bijvoorbeeld een appje krijgt! We zijn daarom ook aan het denken over een geheel vrijwillige groepsapp. Via WhatsApp. Wie wil kan zich daar dan voor op kunnen geven Via whatsapp. Zodat we snel elkaar kunnen informeren (naast de e-mail, nieuwsbrief etc).
Later hierover meer info! Maar als je enthousiast bent laat het dan ook weten !
Kortom we willen meer digitaal. Jullie hebben al gemerkt dat de rekeningen per email zijn verstuurd en dat de uitnodiging voor de jaarvergadering digital zijn verstuurd. We gaan dit voortzetten en daar waar mogelijk verder digitaliseren.

Stormschade!?
Veel tuinen hebben een opslag of een kas of iets anders wat makkelijk om kan waaien. Onlangs hebben we een flinke storm gehad. We willen jullie attenderen op mogelijke schade die dit op de tuin kan hebben veroorzaakt. Is je kas nog heel? Staat alles nog op zijn plek?
We snappen dat je in de winter wat minder vaak op de tuin komt, maar we vragen aan iedereen om toch even na te gaan of er schade is ontstaan. Als je schade hebt, ruim het dan ook op, zodat anderen er geen last van hebben. Ook ben je zelf verantwoordelijk voor het repareren van de schade.

Een ander probleem waar we mee te maken hebben gehad is dat daklozen hebben geprobeerd om te schuilen in een paar van de vele tuin opslag hokken en of kassen. Dit is natuurlijk niet wenselijk.
Vandaar dat we willen vragen om ook in de winterperiode ook zo af en toe een bezoekje te brengen aan de tuin.

Reageren?
Mocht je willen reageren op de nieuwsbrief? Dat kan! Je kunt altijd terecht bij een van de bestuursleden, of een mail sturen naar volkstuinvereniginggenderdal@gmail.com

Met vriendelijke groet,

Het bestuur.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsbrieven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.